Головна » 2014 » Травень » 31 » БЕЗПЕЧНИЙ ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК ДІТЕЙ
20:29
БЕЗПЕЧНИЙ ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК ДІТЕЙ

Останній дзвоник пролунав сьогодні, 30 травня 2014 року, для учнів 38 навчальних закладів району.
Урочисті лінійки в школах відвідали  представники районної влади, депутати, працівники управління освіти, молоді та спорту, методичної служби, керівники установ та організацій району.


Кожна дитина, як і кожна доросла людина, з нетерпінням та надією на змістовний відпочинок і оздоровлення чекають літній період. Це час екскурсійних і гостьових поїздок, піших походів і інших заходів, під час яких діти відвідують історичні місця, цікаві та багаті природні краєвиди України, знаходяться в таборах відпочинку та оздоровлення, знайомляться з новими друзями, відвідують своїх родичів, дідусів і бабусь.
Але, на жаль, з настанням літнього періоду зростає рівень дитячого побутового травматизму.
Період літніх канікул вимагає особливої уваги з боку батьків, педагогічних працівників і громадськості запобігти дитячій бездоглядності, організації дозвілля дітей за місцем проживання, у пришкільних оздоровчих таборах та таборах відпочинку, при відвідуванні рідних і близьких, створення безпечних умов під час відпочинку на природі та особливо біля водоймищ.
Слід зазначити, що з настанням літа у дітей різко зростає кількість захворювань системи травлення, зокрема кишкової групи бактеріального та вірусного походження: дизентерія, сальмонельоз, вірусні ентерити, ентероколіти, гепатити.
Тому в цей період батькам необхідно постійно проводити з дітьми бесіди з питань безпеки та правил поводження: при експлуатації побутових газо та електроприладів; на транспорті, на автошляхах і залізниці та біля них; під час відпочинку поблизу водоймищ; на воді під час купання та на водному транспорті для прогулянок і розваг; на відкритому сонці та в спекотну погоду; при зустрічі з свійськими та дикими тваринами; під час подорожі до лісу; під час пожежі у лісі; під час збирання грибів, ягід і лікарських рослин; при виникненні пожежі в приміщенні; під час грози, сильного вітру, шквалу та буревію; при виявленні розливу ртуті; при користуванні предметами побутової хімії та піротехнічними засобами; при виявленні вибухонебезпечних і маловідомих предметів, які можуть бути використані для вчинення терористичного акту; у разі отримання інформації про загрозу вчинення терористичного акту; при радіаційній загрозі та захист і дії населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій; при загрозі життю і здоров’ю; з незнайомими підозрілими людьми; в місцях масового перебування людей і виникненні паніки; про невідкладні служби 101, 102, 103, 104 і порядок їх виклику та інші, за особистим бажанням.
Допомогти ознайомити дітей з правилами безпеки та поводження в різних життєвих ситуаціях допоможе перегляд в Інтернеті дитячої передачі «Абетка безпеки»: в адресній строчці ввести адресу – ftp://fd. Mk. ua/video/, відкриється вікно з завантаженими файлами, вибрати необхідне; 2012_07_09_АВЕТКА_BEZPEKU – правила безпеки при знаходженні біля водойм.
У своїй більшості батьки для дітей являються взірцем для наслідування їхньої поведінки та дій, тому батькам необхідно особистими вчинками та прикладами формувати в своїх дітях навички здорового способу життя, інформувати їх про шкідливий вплив на організм нікотину, алкоголю та наркотиків, давати поради про надання першої допомоги собі та потерпілим у різних життєвих ситуаціях, забороняти знаходитись за комп’ютером більше 40 хвилин, більше часу проводити з ними на свіжому повітрі, займатись різними ігровими видами спорту, виконувати ранкову гімнастику та приймати водні процедури, виконувати роботу з помірним фізичним навантаженням, проводити сумісний перегляд телепередач і інтелектуальні бесіди .
Тільки поєднавши ці всі аспекти літній відпочинок для родини пройде змістовно та весело, а дитяча бездоглядність буде мінімальною, діти максимально оздоровляться, загартуються, змужніють, стануть дорослішими і мудрішими, що в свою чергу позитивно вплине на попередження і зниження дитячого побутового травматизму та нещасних випадків.
Всім приємних літніх канікул, відпусток, оздоровлення та відпочинку.
Інженер з охорони праці управління  Єрмійчук П.В.

 

Категорія: Для батьків | Переглядів: 1034 | Додав: walkman_12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0