Головна » 2013 » Червень » 11 » ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ НА ЛІТО
09:14
ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ НА ЛІТО

Від виконання соціальних ініціатив Президента України – до Кубка зі шкільного футболу серед дівчат. Саме такий широкий спектр питань обговорили на нараді керівників обласних управлінь освіти і науки під головуванням міністра освіти і науки Дмитра Табачника у столиці.

Зокрема, було наголошено на своєчасній виплаті зарплат і відпускних педагогічним працівникам. Тож керівників управлінь попросили взяти під особистий і особливий контроль питання забезпечення виконання соціальних ініціатив Президента України.
Передбачити урок плавання
У контексті Року дитячої творчості, який триває в Україні, говорили і про збереження мережі позашкільних закладів.
– Про закриття нічого й казати, – зазначив Дмитро Табачник. – Якщо буде потреба, нагадаємо про це керівникам і облдержадміністрацій, і облрад. До речі, нині триває робота над тим, аби з наступного року перенести позашкільні установи до «першого кошика» бюджету. Вважаю, є великі шанси, щоб це сталося.
Також міністр попросив звернути увагу на проведення літніх інтелектуальних шкіл. Особливо важливо, щоб до міжнародних шкіл потрапили справді найкращі діти.
А ще учасники наради зосередилися на проведенні оздоровчої кампанії, адже 90 відсотків її – це пришкільні табори. Дмитро Табачник попросив передбачити можливість проведення уроку плавання і закликав використати досвід Корсунь-Шевченківського району Черкащини, де до плавання залучають і найменших діток, і старших. До того ж там використовують як басейн, так і природні водойми.
Нові стандарти – нова школа
Восени мають відбутися парламентські слухання «Доступність та якість загальної середньої освіти: стан і шляхи поліпшення», тож міністерство потребує інформації з областей. Начальників управлінь попросили до 1 вересня передати статистику і пропозиції, особливу увагу приділивши доступності й якості загальної середньої освіти.
Наприклад, за час реалізації програми «Шкільний автобус» у 1,6 раза збільшилася доступність освіти для дітей.
Аби вивчити готовність шкіл до впровадження нового Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти в 2-х і 5-х класах, у червні проведуть Усеукраїнську акцію «Нові стандарти – нова школа». Про особливості наради учасників поінформував заступник міністра Борис Жебровський. Нагадаємо, що цього року вже директори шкіл поїдуть вивчати досвід колег у ме­жах області.
– Вважаю, що тему п’ятого класу потрібно винести окремим блоком на серпневих конференціях, – сказав Борис Михайлович. – Пропоную також провести секцію класних керівників п’ятих класів. До 1 вересня доцільно б організувати і батьківські збори.
До міністерства надходить чимало скарг від батьків першокласників, що дітям виставляють оцінки і дають домашні завдання. Борис Жебровський у зв’язку із цим пообіцяв перейти від умовлянь до більш жорстких санкцій.
Сільській школі дуже потрібен заклад-партнер, наприклад, в обласному центрі, вважають у міністерстві. «Чому Київ може кожну свою школу «подружити» із сільською, а області – ні?» – запитав заступник міністра. Така співпраця повинна полягати не лише в якійсь матеріальній допомозі, а й у просвітницькій. Як приклад Борис Жебровський наводить можливість відвідування педрад, проведення спільних свят, олімпіад і конкурсів.

Категорія: Для батьків | Переглядів: 631 | Додав: Dan_Bo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0