Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Котигорошку – 20 років!
08:22
Котигорошку – 20 років!

        У 1995 році Дубровицьким будинком школярів, під керівництвом  Н.Лясковець, започатковано дитяче туристсько–спортивне свято «Котигорошко».Ініціативу продовжили методисти рай методкабінету (в свій час О.Мельник), а останні  роки В.Малафей за активною участю вчителів фізичної культури Ю.Ютовця, І.Лебеди, О.Мазура та директора ДЮСШ  С.Стаська. Змінювалася програма, вносилися нові елементи і «Котигорошко» став традиційним святом для наших дітей.  Ось уже 20 років підряд, на початку жовтня   в урочищі Садовне збираються команди учнів 7-9 класів із багатьох шкіл району. В цьому році – це 16 команд  або 227 учнів та 66 педагогів.

         По традиції свято відкрила команда ЗОШ №2 міста, як переможець минулорічних змагань. Учасників привітали голова РДА Киркевич С.В. та начальник відділу освіти Стасюк Н.І. Проявом національної свідомості та патріотизму учнівської молоді став  огляд строю та  стрілецької пісні «Червона калина».       

Школярі люблять і чекають на це свято. Їм подобається сама атмосфера «Котигорошка». А це -  чудовий ліс, повітря, переповнене запахами осені, багаття, кулішу і юшки, звареної на відкритому вогні і вже тому – найсмачнішої. А ще спільна праця по облаштуванню свого табору(підготовка емблеми,обмеження, кострове, намет, заготівля сушняку для вогнища, кухня, яма для сміття), велике бажання не підвести команду у спортивних змаганнях, заспівати гуртом  свою пісню, нові знайомства і нове спілкування.

         Тут вони проходять  школу безпеки і  виживання. Учні змагалися в умінні в'язати туристичні вузли,зробити перев’язку і накласти шину,віджати штангу,стрибках у довжину, бігу по купинах та човниковому бігу, подолання паралельних мотузок.

         Перемогу  здобула вдруге підряд команда школи №2 міста, та Золотинської школи. Другими стали команди Берестівської та  Крупівської шкіл, а на третьому місці – ліцею та Лісівської школи. Всі вони нагороджені грамотами відділу освіти та отримали  призи – футбольні та волейбольні м”ячі  від голови райдержадміністрації Киркевича С.В., служби у справах дітей, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу молоді та спорту. Команди Людинської та Жаденської шкіл відмічені за активну участь у змаганнях. Відмічено подяками   за активну підготовку змагань Золотинську  та школу №2 міста.

         Кожен учасник пам’ятатиме гімн  туристсько – спортивного свята школярів Дубровиччини «Котигорошко», створений  вчителем ліцею О.Лавором та методистом О.Мельником:

Ми майбутнє держави,

ЇЇ міць, її слава.

Нам творить, будувати,  захищать, !

Для майбутнього жити,

Україні служити,

Батьківщину свою захищать!

 

Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 607 | Додав: miko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0