Головна » 2013 » Липень » 24 » МОН: Рано виносити вирок проекту Концепції профільного навчання у старшій школі
10:42
МОН: Рано виносити вирок проекту Концепції профільного навчання у старшій школі

Як йдеться у повідомленні Міносвіти, "днями прес-служба голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілії Гриневич у ЗМІ поширила критичну інформацію щодо проекту Концепції профільного навчання".

У Міносвіти у відповідь зазначають, що над проектом Концепції працювало чимало освітян, документ було розміщено для громадського обговорення на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України.

"Та не встигли його розмістити, як "постійні експерти" комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України винесли їй вирок та поставили штампи про непридатність. Але ж вибачте, проект Концепції пройшов широке обговорення педагогічними колективами. Йому давалася висока оцінка та зазначалося, що саме профільне навчання забезпечує рівний доступ учнівської молоді до здобуття початкової допрофесійної підготовки, виховання особистості, здатної до самореалізації, професійного зростання й мобільності в умовах реформування сучасного суспільства. Обговорення буде тривати ще два місяці. Невже кілька народних депутатів вважають себе істиною в останній інстанції? ", – обурюються фахівці департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН. Вони зазначають, що "безумовно, Концепцію буде доопрацьовано із врахуванням отриманих пропозицій освітян, які робоча група ретельно розгляне. Тільки при цьому слід пам'ятати, що базову загальну середню освіту забезпечує основна школа (5-9 класи), а у старшій школі (10-11 класи) навчання є профільним.

"Розроблення нової Концепції профільного навчання є лише першим кроком у цьому напрямку, далі йтиме робота над розробленням навчальних планів, навчальних програм та підручників. Організований перехід загальноосвітніх навчальних закладів на профільне навчання за новими державними стандартами передбачається здійснити з вересня 2018 року. Хоча окремі педагоги ратують за більш ранній початок реалізації цієї Концепції".

У Міносвіти запрошують усіх бажаючих до громадського діалогу "Українська освіта: реалії і кроки до якісної освіти". Пропозиції до проекту Концепції можна надсилати на електронну адресу: n_beskova@mon.gov.ua.

За матеріалами  http://www.osvita.org.ua/news/72054.html?from=subscribe

Категорія: Для батьків | Переглядів: 626 | Додав: Dan_Bo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0