Головна » 2015 » Грудень » 17 » Навчалися молоді керівники
10:27
Навчалися молоді керівники

Наш час – час змін і перетворень у різних сферах життя, зокрема й в навчально-виховному процесі. Сучасний світ не стоїть на місці, і першими будуть ті, хто володіє знаннями. Жодна реформа не зможе змінити будь-що в системі освіти, якщо вчитель сам не зміниться, і тим самим не змінить підходи до організації навчально-виховного процесу.

Школа отримала можливість самостійно обирати орієнтири і цільові установки власної діяльності. В умовах демократизації шкільного життя, переходу до громадсько-державної, фасилітативної моделі управління навчальними закладами, що зумовлено Національною стратегією роз­витку освіти України, державними стандартами загальної середньої освіти, значно зросла роль колективних форм управління і в першу чергу - педагогічної ради.

Саме питанням організації роботи педагогічної ради як колегіального органу управління навчальним закладом – присвячено чергове заняття районної школи адаптації молодого керівника, яке відбулося в  Колківському НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів - ДНЗ». Слухачі школи вивчили нормативні документи, що регулюють роботу педагогічної ради, опрацювали порядок підготовки та проведення педагогічної ради, організацію контролю за виконанням рішень, познайомилися з моделлю роботи педагогічної ради Колківського НВК, яку преджставив директор закладу Покидько П.Д. Цікавим був діалог щодо типів та форм проведення педагогічних рад , шляхів активізації педагогів щодо участі в роботі педрад. У процесі роботи учасники заняття розв’язували виробничі ситуації, аналізували зразки наказів, протоколів щодо роботи педагогічної ради, знайомилися з системою контролю за виконанням рішень педрад.У ході заняття виникали дискусії щодо повноважень керівника навчального закладу в управлінському процесі, ролі профспілкових органів, шляхів створення інноваційного освітнього простору за умови недостатнього фінансування освітньої галузі.

Навчальне заняття з молодими керівниками стало ще однією сходинкою у підготовці професійного керівника, його становлення як лідера педагогічного колективу.

 

Завідувач КУ «Дубровицький

районний методичний кабінет»                                 Т.Ф.Таборовець

Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 579 | Додав: miko | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0