Головна » 2015 » Травень » 12 » «Пам’ятаємо, перемагаємо»
11:38
«Пам’ятаємо, перемагаємо»

08 травня 2015 року о 15 годині на Майдані Злагоди у м.Дубровиця лідерами учнівського самоврядування міських навчальних закладів району організовано та проведено  молодіжну акцію єднання «Пам’ятаємо, перемагаємо!».

У акції взяли участь близько 300 представників учнівської молоді міста. Долучилися до акції  районна державна адміністрація, міська рада, громадськість.

Розпочалася акція виконанням пісні «Хочу жити без війни» у виконанні учениці 10 класу Дубровицької ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 Шмідт Валерії.

Спільне виконання Державного Гімну України стало символом єднання усіх, кому не байдужа доля українського народу.

Ведучі свята – лідери учнівського самоврядування Дубровицької ЗОШ І-ІІІ ст.. №2 Рембезі Назар та Дубровицької ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 Шмідт Ангеліна наголосили на тому, що Указом Президента України від 24 березня 2015 року  «…з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження спадкоємності традицій воїнів — переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України» установлено в Україні День пам'яті та примирення, який відзначатиметься щороку 8 травня. Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі.

Представники від кожного навчального закладу у своїх виступах віддавали шану тим, хто зумів подолати жахіття ХХ століття –нацизм і фашизм, хто боровся проти радянського тоталітаризму, хто  сьогодні жертвуючи власним життям захищає ідеали свободи, демократії , цілісність та  незалежність нашої держави.

В ході акції  проведено флешмоб «Квітка пам’яті». Учасники акції прикріпили до грудей громадськості червоні маки, які виготовили власноруч напередодні, як офіційного символу пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та віддав своє життя на сході України у боротьбі проти російської агресії, символу відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги.

Завершилась акція спільним виконанням пісні «Заспіваймо пісню про Україну». Одночасно у небо з рук  дітей у небо полетіли голубі та жовті кульки, як символ єдності та пам’яті про те, що хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

                                                                                   Районна рада старшокласників

Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 671 | Додав: miko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0