Головна » 2015 » Червень » 25 » По досвід і нові враження до Надслучанської Швейцарії
15:37
По досвід і нові враження до Надслучанської Швейцарії

По досвід і нові враження до Надслучанської Швейцарії.

 Ось уже другий рік поспіль група педагогічних працівників нашого району на чолі із начальником відділу освіти Стасюк Н.І. та головою райради профспілки Твердюк В.М. відвідує Березнівщину. На цей раз ми започаткували літню школу для керівників навчальних закладів у поєднанні із відпочинком. У кожного залишилися найкращі враження  від закладів освіти, людей та природи цього краю. В програмі поїздки – зустріч із керівниками освіти Березнівського району, ознайомлення з роботою Камянської, Балашівської, Бистрицької , Губківської шкіл та Будинку дітей і молоді,екскурсії  до Березнівського ландшафтного парку, шкільних   музеїв села Бистричі, Губківського замку, нового підприємства «Волинська броварня» та практичне ознайомлення з програмою «Зелений туризм» -  відпочинок в приватній садибі В.Лашти, що у селі Маринин.

Усі відвідані навчальні заклади мають власний почерк та надбання. Вразив басейн та картинна експозиція Балашіської ,музейна педагогіка  та два музеї Бистрицької ,бажання знаходити і впроваджувати нове і цікаве у Камянській школі,реконструкція  Березнівського БДМ.

  Ландшафний парк Березнівського лісового коледжу висаджений багатьма  поколіннями  працівників та учнів закладу, починаючи з 1979 року. Ми  милувалися колекційними ділянками рослин, висадженими за  ботаніко  – географічними зонами та були   захопленіі розповідями  екскурсовода Остовської В.А., її оповідями не тільки про рослини, але і про змія горинича, навчальний полігон для сов та інші цікаві речі.

Ще у 1972 році у Бистрицькій школі  засновано народний музей історії села Бистричі. Цією справою займався   бувший  директор, тепер завуч -   Ткачук С.Ф. Захоплює надзвичайна любов цієї людини до свого села, неймовірна працездатність, вражає величезна дослідницька робота, проведена ним і колективом школи. Сьогодні музей – це 5 залів, в яких розміщено 1135 експонатів. Працюють керівники відділів музею. Впроваджується музейна педагогіка,організовано різні форми роботи щодо залучення учнівської молоді до туристко – краєзнавчої, пошукової та дослідницької роботи. Окрему експозицію   присвячено  відомому  уродженцю  цього  села  Тарасу Бульбі – Боровцю, засновнику «Поліської січі». У школі завершується робота по відкриттю музею природи.

Не просто піднятися на круту замкову гору на розвалини  Губківського звмку  -  самого північного замку області - наймогутнішої  оборонної  твердині  Волині.  В ролі екскурсовода виступив В.І. Лашта, який займається  історією, археологією, палеонтологією рідного краю та розвитком зеленого туризму.  З шкільних років досліджує рідний край, глибоко знає його історію, цікавий екскурсовод і співрозмовник. Він вивчає  і популяризує історію Губківського замку, присвятив цьому не одну книжку..  А ще  ми стали першими для кого провели екскурсію і показали нове виробництво у Березному - «Волинську броварню».

Березнівщина поєднує в собі  багато цікавих куточків природи. Ми скуштували воду із родонового джерела, що у Жовтневому лісництві, познайомилися із «Надслучанською Швейцарією», розташованою в ландшафтному заказнику  «Соколині гори». Саме тут,у у літніх будиночках на березі Случа у садибі В. Лашти   ми  відпочивали. Наш Случ – це поліська річка з низькими берегами та спокійною течією. Случ у Губкові і Маринені  пробиває собі шлях  через давні граніти, тут каньйони  із скелями, обривами і  порогами. З оглядової площадки над Случем відкриваються неймовірної краси краєвиди, які  заворожують.

 Ми вдячні  за теплий прийом, цікаві екскурсії,  начальнику відділу освіти Березнівської РДА, Бойчук Н.К. ,  завідуючій рай методкабінетом , Мельничук Л.С., директорам Калюті М.М., Жук Л.І..Ткачуку С.Ф,Драганчук А.В.. Пляховському В.Б., Якимцю І.І. Лашті В.І. Островській В.А.,  – всім хто допоміг нам в організації цієї цікавої поїздки.

Наші висновки однозначні -  рекомендуємо всім відвідати Березнівщину, збагатитися досвідом,помилуватися чудовою природою, познайомитися з щирими добрими людьми і відпочити, адже тут розроблено 4 цікавих туристичних маршрути. Є що побачити і  чому повчитися!

Віра Твердюк – голова ради профспілки працівників освіти

23.06.2015 року.

Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 730 | Додав: miko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0