Головна » 2015 » Листопад » 10 » семінар-нарада заступників директорів з НВР
19:15
семінар-нарада заступників директорів з НВР

Підготовка дітей до школи- одна з актуальних проблем сучасної освіти.

 Тісна взаємодія дошкільного закладу і школи – основа успішного

 вирішення проблеми наступності

.

  • Як забезпечити наступність у роботі педагогічного колективу з навчально-виховної діяльності у дошкільній та початковій ланці?
  • Як організувати співпрацю батьківського, педагогічного колективів дошкільного та молодшого шкільного підрозділів?
  • Як забезпечити адаптацію дитини до шкільного середовища в 1 класі з найменшими психологічними навантаженнями та проблемами?

Шляхи вирішення даних проблем намагалися знайти учасники семінару-наради  заступників директорів з навчально-виховної роботи навчальних закладів району з теми «Форомування особистості дитини в рамках реалізації державних освітніх стандартів через забезпечення послідовності у дошкільній та початковій освіті», який відбувся 10листопада 2015 року  в районному методичному кабінеті.Учасникам семінару була запропонована система роботи з окреслених питань Залузького НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів - ДНЗ», яку презентувала присутнім заступник директора з навчально-виховної роботи Котяш Людмила Лаврентіївна. У ході роботи семінару заступники директорів познайомилися з напрацюваннями закладу щодо діагностування рівня підготовки дітей до навчання, їх творчого потенціалу, створення навчально-матеріальної бази в садочку та в школі, роботи педагогічної, методичної  ради з проблемного питання, науково-методичного супроводу наступності дошкільної та початкової ланки через призму співпраці вихователів ДНЗ та вчителів- початківців, створення банку нормативного, психолого-педагогічного забезпечення. Цікавими були особисті напрацювання педагогів і дошкільного, і навчального закладу щодо використання інноваційних технологій в роботі з дітьми старшої дошкільної та молодшої шкільної вікової категорії, розроблені рекомендації, посібники, матеріали методичних об’єднань, педагогічних посиденьок, дискусій, фестивалів, практичних занять з проблем забезпечення наступності у навчальній та виховній роботі дитини молодшої вікової категорії.

Учасники зустрічі у формі майстер-класу познайомилися і з особистим творчим доробком Котяш Л.Л. з питань використання у науково-методичній діяльності ІК-технологій, створення інноваційного освітнього середовища, атмосфери творчості та співпраці, комфортного навчально-виховного клімату в закладі.

 У рамках наради із заступниками директорів з навчально-виховної роботи розглядалися питання підготовки і проведення районного туру всеукраїнських учнівських олімпіад, організація атестації педагогічних працівників, підготовка та проведення районного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016», ЗНО-2016, моніторингу якості освіти в поточному навчальному році, нормативне забезпечення організації індивідуального та інклюзивного навчання з дітьми з особливими потребами, проблеми курсової підготовки в 2015, 2016 роках.

По завершенню семінару-наради учасники отримали пакет документів для використання в роботі з теми заняття.

 

 

Завідувач КУ «Дубровицький

 районний методичний кабінет»                                       Т.Ф.Таборовець

Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 654 | Додав: miko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0