Головна » 2014 » Грудень » 26 » Учитель року - 2015
14:35
Учитель року - 2015

Це доля вчительська така у нас,
Що навіть в снах ми не знаходим спокій.
Яка це радість – входити у клас,
Який престиж – іти на «Вчитель року».

   На виконання рішення колегії Міністерства освіти і науки  України від 26.06.2014 (протокол  № 4/2-19), відповідного наказу  Міністерства освіти і науки  України № 1053 від 18.09.2014  «Про проведення всеукраїнського конкурсу   «Учитель року-2015», Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.08. 1995 року № 638, відповідного наказу відділу освіти від 17.11.2014 № 382,  річного плану роботи районного методичного кабінету, з метою виявлення, підтримки творчо працюючих вчителів, популяризації і впровадження інноваційних навчально-виховних технологій, у період з 01.12. по 15.12.2014 року  проведено районний тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015» у номінаціях: «українська мова та література», «хімія», «образотворче мистецтво», «правознавство». А ще організаторам конкурсу хотілося використати об'єднавчий аспект — зібрати кращий цвіт навчальних закладів, поріднити вчителів-предметників з усіх куточків району, загалом поділитися тим, чим багаті школа і шкільне життя.
   У районному конкурсі взяли участь 19 педагогів  із Берестівського, Бережницького,Колківського, Селецького, Сварицевицького, Заслуцького, Туменського, Кривицького навчально-виховних комплексів, Дубровицької № 2,  Бережківської, Крупівської, Узліської загальноосвітніх шкіл, Дубровицького навчально-виховного комплексу   «Ліцей–школа»: 9 - учителів української мови та літератури, 4 - учителі хімії, 3 – учителі правознавства, 3 – образотворчого мистецтва.
    Активну участь у конкурсі взяли  педагоги Дубровицького  навчально-виховного  комплексу   «Ліцей–школа»  (3 учасники); Селецький та Колківський навчально-виховні комплекси (по 2 учасники).
    Конкурс проходив у три етапи : відбірковий тур (за матеріалами з досвіду педагогічної діяльності конкурсантів; оцінювання змісту та науково-методичної цінності власних блогів конкурсантів); захист – презентація  власного педагогічного досвіду та тестування з методики викладання предметів, з практичного володіння комп’ютерними технологіями, майстер-клас з теми педагогічного досвіду, розробка та захист педагогічного проекту; конкурсні уроки та їх самоаналіз. За умовами конкурсу предметні журі в кожній номінації вивчали та оцінювали подані вчителями документи, знання інноваційних навчальних технологій, нормативної бази в галузі освіти, вклад учителя в розвиток навчально-матеріальної бази з предмета, конкурсний урок,  вміння вчителя працювати над виконанням навчальної програми, бачити перспективу використання та формування навчального плану з позицій шкільної  практики  в умовах реалізації Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти у відповідних освітніх галузях, презентувати педагогічний досвід  у вигляді майстер-класу, проектувати та реалізувати інноваційні педагогічні ідеї.
    У ході районного конкурсу вчителі показали власні методичні доробки та результативність праці,  достатній та високий рівень володіння комп’ютерними та  інноваційними технологіями, продемонстрували можливість використання проектних та портфоліо технологій, інтерактивних, інформаційно-комунікаційних  методик в процесі роботи з учнями на уроках та в позакласній роботі.
    Цьогорічний конкурс  був  особливим, адже за пропозицією Міністерства освіти і науки України, конкурсанти мали довести право називатися кращими в системі інноваційних технологій, сучасного інформаційного простору, створивши власні блоги і презентуючи творчий доробок в соціальних мережах.
     А 22 грудня 2014 року у святковій залі Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа» пройшли урочистості з нагоди вшанування учасників районного туру конкурсу, на якому були присутні заступники директорів з навчально-виховної роботи, працівники відділу освіти Дубровицької районної державної адміністрації та районного методичного кабінету, учасники конкурсу, представники громадськості та районних ЗМІ, члени предметних журі.


     

    На основі рішення журі районного конкурсу, за наказом відділу освіти від 15.12.2014 року № 412 по праву вибороли звання переможців районного туру Всеукраїнського конкурсу   “ УЧИТЕЛЬ  РОКУ  -  2015“ в номінаціях:
українська мова та література - Дерачиць Ірина Миколаївна, Туменський навчально-виховний комплекс;
хімія - Петрушко Віта Миколаївна, Селецький навчально-виховний комплекс;
правознавство Рабешко Галина Олександрівна, Селецький навчально-виховний комплекс;     
образотворче мистецтво    - Гузич Ірина Михайлівна, Дубровицький навчально-виховний комплекс «Ліцей-школа».
    

   Зі словами вітання, віри у перемогу в обласному етапі конкурсу, побажанням  нових успіхів у професійному зростанні звернулася до переможців конкурсу та нагородила їх дипломами І ступеня та грошовими преміями  Стасюк Ніна Іванівна, начальник відділу освіти.
    Талантом і майстерністю довести: учитель – професія далекої дії, він – майстер, що перетворює сіру буденність на незвіданий шлях до загадкових зірок, він несе любов туди, де була неприязнь, прощає там, де ображають, мирить, де були непорозуміння, відновлює віру серед сумнівів, дарує надію замість відчаю.Саме такі слова були сказані на адресу педагогів, які ввійшли до четвірки фіналістів і вибороли звання лауреатів районного туру конкурсу «Учитель року - 2015». Завідувач районного методичного кабінету Таборовець Т.Ф. вручила дипломи ІІ ступеня і грошові премії та привітала  лауреатів районного конкурсу:
• Колоду Олену Миколаївну - вчителя української мови та  літератури Кривицької загальноосвітньої школи;
• Кузло Тетяну Сергіївну - вчителя української мови та літератури Сварицевицького навчально-виховного комплексу;
• Кепин Тетяну Миколаївну - вчителя української мови та літератури Узліської загальноосвітньої школи;
• Остаповця Юрія Михайловича - вчителя хімії Колківського навчально-виховного комплексу;
• Пінчук Наталію Миколаївну - вчителя хімії  Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей- школа»;
• Васильчик Ольгу Олександрівну - вчителя правознавства Заслуцького навчально-виховного комплексу;
• Придюк Наталію Григорівну - вчителя образотворчого мистецтва Крупівської загальноосвітньої школи;
• Руду Марію Леонідівну    - вчителя образотворчого мистецтва Кривицького навчально-виховного комплексу.

   

   На урочистостях  подяками та грошовими преміями вшановано і учасників відбіркового туру конкурсу:

- Конончук Людмилу Федорівну - вчителя  української мови та літератури Берестівського навчально-виховного комплексу;
- Сидоришин Віту Олександрівну - вчителя української мови та літератури Бережківської загальноосвітньої школи;
- Романушко Лілію Борисівну - вчителя української мови та літератури Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа»;
- Карпович Ірину Андріївну - вчителя української мови та літератури Дубровицької загальноосвітньої школи №2;
- Остаповець Світлану Михайлівну - вчителя української мови та літератури Колківського навчально-виховного комплексу;
- Вороб’я Миколу Миколайовича - вчителя хімії Бережницького навчально-виховного комплексу;
- Брановську Тетяну Миколаївну - вчителя правознавства Бережницького навчально-виховного комплексу;
    Адже є один старий учительський секрет : попри всі негаразди нашого буття, найголовніше для вчителя – завжди бажати щастя своїм вихованцям –  у хвилини успіху, а ще більше у хвилини невдач. Це побажання щастя дитині – як нитка Аріадни : проведе і вчителя, і учнів від дня нинішнього в день завтрашній.
    І як же важливо учителю знати, що слід, залишений ним в дитячому серці - це слід доброти, любові та вдячності.

    

    Районний тур конкурсу конкурс не зміг би відбутися без клопіткої, відповідальної, напруженої   праці членів предметних журі. Переїзди, оцінювання, аналіз уроків, сприйняття вчительського доробку, досвіду як складової педагогічної майстерності – не така вже й проста справа. Але девізом та головним правилом для журі стали слова   “Об’єктивність та справедливість “. Відділ освіти   оголосив  подяку  членам предметних журі за забезпечення об’єктивності в оцінюванні конкурсної роботи педагогів в номінаціях:
 «Українська мова і література»:
Цибульській Анастасії Павліні - голові журі, методисту районного методичного кабінету;
Котяш Ларисі Опанасівні    - учителю Залузького навчально-виховного комплексу;
Матвійчук Тамарі Яківні    - учителю Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа».
 «Хімія»:
Федоровій  Марії Іванівні - голові журі, методисту райметодкабінету;
Олексійовець Тетяні Степанівні  - учителю  Мочулищенського навчально- виховного комплексу; 
Жакун Марії Трохимівні - учителю  Залузького навчально-виховного комплексу;  
 «Образотворче мистецтво»:
Ярмошевич Світлані Михайлівні -голові журі, методисту райметодкабінету;
Буткевичу Петру Васильовичу - учителю Колківського навчально-виховного комплексу;
Буткевич Олені Іванівні    - учителю Орв’яницького навчально-виховного комплексу;
 «Правознавство»:
Пікнер Тетяні Миколаївні - голові журі,методисту райметодкабінету;
Кузло Людмилі Кіндратівні - учителю Лісівського навчально-виховного комплексу;
Степанюку Олександру Івановичу     - учителю Колківського навчально-виховного комплексу;
    Яскравим супроводом урочистостей стали вітальні художні номери учнівського колективу Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа». Настрою, радісних усмішок і гордості за наших вихованців додали всім присутнім неперевершені танці  молодших вихованців «Вишеньки-черешеньки» та зпальної самби, високий злет пісні «Усміхнись». 

    

    А пісенне звернення  про мир у країні, бажання всім добра і мирного неба заставило усіх присутніх аплодувати юним артистам стоячи.

    

    Уроки... Зошити... Семінари... Фестивалі… Конкурси… Все це лише невеликі сторінки у книзі великої, ніким не зміряної вчительської праці. І допоки лік ведуть земні роки – буде УЧИТЕЛЬ, вічними супутниками якого будуть мудрість, доброта, турбота, відкриття і перемоги, а ще – нескінченний шлях до серця дитини.

Ниву сіять – не кожен зуміє.
За віками лунають  віки,
Але школа – держави надія.
В наших школах – майбутній народ,
Наша плоть, наша кров … Україна !

Т.Ф.Таборовець, завідувач КУ "Дубровицький РМК"

Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 799 | Додав: miko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0