Головна » 2013 » Жовтень » 2 » ЗУСТРІЧ З ВЕТЕРАНАМИ
14:57
ЗУСТРІЧ З ВЕТЕРАНАМИ

        В прекрасну пору золотої осені приходять до нас освітянські свята- День дошкілля, День Ветеранів праці, День працівників освіти. Саме цим святам присвячена чергова зустріч Ветеранів педагогічної праці та молодих вчителів району, випускників вузів 2013 року, яка відбулася минулої неділі у Дубровицькому ліцеї.

     Учасників зустрічі вітали помічник народного депутата Миколи Сороки Тіткіна О.Л., начальник управління освіти Стасюк Н.І., голова райради профспілки Твердюк В.М.

     Присутні радо зустріли бувшого завідуючого відділом освіти Кузіна П.П., завідуючу рай методкабінетом Максименко С.Л.,вчителя Бережницької школи Козярчука Ю.С., музичного керівника дитсадка №2 Чирук Л.М., вчителів ліцею Мартинчика В.М. та Деревенка В.Д. які поділилися своїми спогадами..

     На святі ішла  мова про тих ветеранів, які все своє життя займають активну життєву позицію, не байдужі до долі ближніх. Одна,  серед них  – Емілія Логвинівна Афанасьєва. Емілія Логвинівна виступила ініціатором встановлення пам’ятника своїй першій вчительці – Харитині Олексіївні Ляск овець.

ЇЇ ідея стала дійсністю, пам’ятник встановлено. Про це є публікація в районній газеті «Не смійте забувати вчителів». Такий вчинок  є прикладом для всіх поколінь Дубровичан.

     Не байдужі до життя держави Надія Михайлівна Грищук із Залузької школи – активіст районної організації Компартії України, Яремчук Василь Захарович із Селецької школи – голова Дубровицького районного відділення Всеукраїнського обєднання ветеранів. Надія Петрівна Коржик із школи №1 м.Дубровиці активно працює над історією школи, Федір Іванович Кренько щорічно готує до випускного балу  випускників міських шкіл Дубровиці, навчаючи бальним танцям, до сьогодні працює з своїми вихованцями. За ініціативи його учнів проведено його творчий вечір, присвячений 85- річчю Федора Івановича.

Учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні – Данило Кирилович Ванейчик із Осівської школи  частий гість у учнівських колективах із спогадами про воєнні будні. Активним учасником спортивного життя району  залишається Мартинчик Володимир Михайлович. Юрій  Федорович Максименко пише історію міста Дубровиці і всіх сіл нашого району. Недавно виступав перед жителями міста на творчій зустрічі.

     Управління освіти та райрада профспілки винесли подяки ветеранам праці - В.Д.Деревенку  за допомогу по підготовці школи №1 до початку нового навчального року, Мартинчику В.М. за активну участь в спортивному житті освітніх закладів, Креньку Ф.І. – за підготовку танцювального колективу освітян до огляду художньої самодіяльності.

     Методисти рай методкабінету провели посвяту випускників вузів у вчителі.

     З пісенними дарунками виступили вчителі, учасники художньої самодіяльності Бережківської, Зеленської, Заслуцької шкіл, гуртківці ЦПО та фіналісти конкурсу «Ми талановиті».Учасники зустрічі через презентацію познайомилися з картинною галереєю Василя Деревенка та виставкою його робіт.

Молодим педагогам вручено подарунки від Народного депутата Миколи Сороки За його сприяння для всіх учасників зустрічі  організовано солодкий стіл.

 

 

В.Твердюк – голова райради профспілки

.

 

Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 1059 | Додав: Dan_Bo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0