Головна » 2012 » Вересень » 1 » Дубровиччина реалізує Всеукраїнську акцію «Дай руку, першокласнику»
15:14
Дубровиччина реалізує Всеукраїнську акцію «Дай руку, першокласнику»


Відповідно до  листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо проведення Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику» від 30.01.2012 р. №1/9-66, з метою створення належних умов адаптації першокласників до навчання у школі   відділом освіти видано накази від 28.12.2011 №493 «Про проведення  Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику» в загальноосвітніх навчальних закладах» та від 14.06.2012 №292 «Про затвердження заходів з проведення Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!».  Методичним кабінетом відділу освіти  розроблено заходи з підготовки вчителів до реалізації нового Державного стандарту та Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику». А саме: у планах роботи методичних структур передбачено обговорення нового державного стандарту, сформована папка нормативно-правових та методичних матеріалів з питань впровадження Держстандарту. На сайті районного методичного кабінету розміщено дані матеріали та зразки нових програм для початкової школи. З метою системної підготовки вчителів до впровадження нового Державного стандарту та Всеукраїнської акції сформовано банк даних вчителів, що працюватимуть у першому класі, та банк даних вчителів, що читатимуть іноземну мову.

У 2012-2013 навчальному році в районі буде функціонувати  43 класи першокласників.

Аналіз кадрового складу вчителів першого класу:

33 вчителів                            - вища освіта;

10 вчителів                            - середня спеціальна.

 

         Кваліфікаційний рівень:

Вища категорія            - 20 вчителів;

І категорія                    - 8 вчителів;

ІІ категорія                            - 4 вчителів;

Спеціаліст                    - 11 вчителів.

 

         Стаж роботи:

До 5 років                    - 2 вчителів

До 10 років                            - 3 вчителів

До 15 років                            - 7 вчителів

До 20 років                            - 8 вчителів

До 25 років                            - 9 вчителів

Більше 25 років           - 14 вчителів.

  26 вчителів, що працюватимуть у першому класі добре володіють комп’ютером, 17 – володіють частково.

         З метою обговорення проблем  успішної організації навчально-виховного процесу у першому класі проведено у червні місяці 2012 року навчальний семінар для вчителів із залученням працівників кабінету початкового навчання РОІППО та інструктивно-методична нарада вчителів першого класу у серпні 2012 року на базі ЗОШ №1, а також організовано при районному методичному кабінеті постійно діючий консультативний пункт. Впродовж червня-серпня місяця у загальноосвітніх навчальних закладах району проводились батьківські збори, організовувались екскурсії для майбутніх першокласників та їх батьків, проведено знайомство з першою вчителькою та навчальним середовищем, у якому перебуватимуть діти. Практичні психологи загальноосвітніх закладів забезпечують психологічний супровід підготовки та адаптації дітей 6-річного віку, психологічне просвітництво педагогів та батьків, організовують лекторії для батьків, з метою надання допомоги у вирішенні проблем, які виникають. Вчителями, що працюватимуть у першому класі розроблені  рекомендації, пам’ятки, поради батькам, створено «куточки для батьків», у класних кімнатах встановлено парту для батьків.

         Із метою створення умов для навчання першокласників,  проведення на належному рівні Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику» відділом освіти проведено огляд готовності початкової ланки до нового навчального року. Слід відмітити, що керівниками ЗНЗ, вчителями, батьками максимум уваги приділено створенню сприятливих умов навчання для учнів першого класу, покращенню матеріально-технічної бази.

      Особливо слід відмітити підготовлені  класні кімнати для першокласників у Крупівській, Вербівській, Мочулищенській, Золотинській, Миляцькій,  Кривицькій,  Залузькій, Дубровицькоій ЗОШ №2, Дубровицькому НВК «Ліцей-школа І-ІІ ст..».

       Найкращі ігрові майданчики для дітей створено у Кривицькій, Крупівській та Мочулищенській ЗОШ.

       Ігровий майданчик за участю батьків  збудовано у Туменській ЗОШ І-ІІІ ст.

На сайті відділу освіти був  розміщений  лист-звернення до батьківської громади, підприємців, установ, закладів району щодо надання допомоги учням першого класу у зміцненні навчально-матеріальної бази. На звернення відгукнулися батьківська громада в усіх навчальних закладів , які подарували іграшки, килимки, допомогли в оформленні  ігрових куточків, кімнат, майданчиків, а   першокласникам Дубровицького НВК «Ліцей –ЗОШ І – ІІ ступенів», Сварицевицької ЗОШ І – ІІІ ступенів подаровано комп’ютерну техніку, Миляцьким першокласникам – телевізор та цифровий фотоапарат.До акції долучився Благодійний фонд «Наш край» , забезпечивши першокласників всіх навчальних закладів  виданням збірки українських народних казок, а в Дубровицькій ЗОШ № 1 встановили спортивні тренажери. 

Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 1147 | Додав: walkman_12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0