Головна » 2014 » Липень » 14 » Літо – час відпочинку!
14:42
Літо – час відпочинку!

Літо – час відпочинку!

         Праця вчителя вимагає зміни своєї діяльності та відпочинку. Відпустка – чудова можливість для цього. Рада районної організації профспілки  приділяє значну увагу організації літнього відпочинку працівників освіти та їх дітей. Більше 10  років підряд ми пропонуємо нашим працівників туристичні поїздки по різних історичних місцях України. Цього літа ми вибрали Львів та «Надслучанську Швейцарію».

          Минулого тижня  група вчителів району  подорожувала  туристичим маршрутом по замках Львівщини – «Золота підкова Львівщини», яка включає  три  замки. Ми відвідали два з них – Підгорецький та Олеський. Неповторне враження справив на нас один із самих  величавих і гарних  замків Східної Єаропи - Підгорецький замок. Це  український і разом з тим польський Версаль. Адже недаремно саме тут знімався фільм «Дартаньян і три мушкетери», саме тут проходив бал, куди Дартаньян доставив підвіски королеви.

 

Унікальність замку полягає в тому, що ніде більше в Україні  не збереглися у відносно хорошому стані разом такі об’єкти, як замковий комплекс ХУІІ століття, костел XVIII  століття, гостьовий двір та старовинний парк XVII-XIX століття. Тут  кожен учасник екскурсії відчув і долучився до  дихання минулих століть.

 

 

 

 

 

 

 

Кожен, хто проїжджає по трасі Київ-Львів бачить  на високому пагорбі Олеський замок, який височіє тут уже  6 століть. Це один з найстаріших і найвідоміших  замків України, збудований  Галицько – Волинськими князями, пам’ятник архітектури XIII-XVIII століть. Він перестав бути оборонною спорудою і перетворився у  резиденцію  магнатських родів. Свого часу замок отримав  статус резиденції польських королів. Особливе враження справили на нас виставки меблів, гобеленів та картин. Перлиною колекції є  картина вражаючих розмірів  -  «Битва під Веною».

Далі нас чекав Львів. Символом міста  є Національний академічний Львівський  театр опери і балету. Ми не могли його оминути, тому що багато туристів поїхали саме з метою відвідати театр. Всіх зачарувала будівля як зовні, так і всередині, особливо вразила дзеркальна зала. Масу задоволення і емоцій  викликав балет А. Петрова «Створення світу».

            Ми відвідали музей народної архітектури і побуту  «Шевченківський гай», де зібрано 120 памяток народної архітектури - оформлено 6 міні сіл. Тут же ми милувалися виставкою живопису  Любомира Мартинюка. Кожна його робота  це  – музика кольору.

Державний  історико – культурний заповідник « Личаківський цвинтар» налічує біля 3,5 тисяч пам’ятників і композицій відомих скульпторів. Ці пам’ятники – твори мистецтва. Серед них,  роботи нашої відомої землячки , скульптора Теодосії Бриж, автора пам’ятників  Данилу Галицькому, Тарасу Шевченку, Ярославу Мудрому, Юрію Дрогобичу, Софії Крушельницькій. Теодозія Бриж виграла конкурс на створення  надгробного пам’ятника  цій відомій співачці. Ми поклонилися могилам Івана Франка, Володимира Івасюка, Софії Крушельницькій та самій Теодозії Бриж. Кожного  вразило  відвідування  поховання воїнів української галицької армії та  польських воїнів – орлят.

Піднятися на Замкову гору було нелегко, зате всіх зачарувала панорама Львова, схованого у більше як сто зелених  парках і скверах міста.

Масу задоволення ми отримали від проживання у готельно – ресторанному комплексі «Святослав», пішохідної екскурсії по Львову,  ресторану «Криївка»,  львівських кав’ярень, майстерні шоколаду, магазину карамелі, музею пива. 

Ми переконалися, що Львів – один із визначних духовних і культурних центрів України. Це місто легенд, традицій і вишуканих споруд. У Львові  сама ароматна кава, найкращий шоколад і карамелі, смачне пиво, широкий вибір сувенірів.

Вкінці поїздки ми прийшли до висновку –  два дні у Львові – це дуже мало, нам  є ще що тут  подивитися , тому екскурсії  будуть продовжуватися.

 

Віра Твердюк – голова ради профспілки працівників освіти.

Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 702 | Додав: walkman_12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0