Головна » 2013 » Листопад » 14 » Музей живе освітнім закладом, а заклад - музеєм
12:37
Музей живе освітнім закладом, а заклад - музеєм
    Музей при закладі освіти – один із важливих засобів удосконалення процесу комплексного виховання дітей, розширення їх кругозору, розвитку пізнавальних інтересів та здібностей.
    
     Миляцький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» 13 листопада 2013 року гостинно приймав керівників шкільних музеїв на районному семінарі-практикумі .  Крім учасників та організаторів семінару, були також присутні гості : головні спеціалісти управління   Г. З.Рабешко та Л.В.Легка . 

    Тема семінару : «Національно-патріотичне виховання школярів крізь призму діяльності шкільного музею». Але почали семінар з дошкільного підрозділу навчально-виховного комплексу, де розміщений краєзнавчий куточок, у якому знаходяться старовинні рушники (понад 50 років ), глечики, піч.  Малеча зустріла учасників семінару в українських костюмах з калитою на українських вечорницях, на яких співали пісень, кусали калиту, танцювали, інсценували смішні життєві історії наших козаків, їли пампушки. Найголовніше те, що не тільки гості отримали дуже багато вражень, але і самі діти були задоволені.  

    Як маленькі козачата розпочали семінар ,  на такій самій високій ноті , продовжив його загальноосвітній навчальний заклад. Після знайомства зі школою, учасникам семінару провели змістовну екскурсію в  етнографічному шкільному музеї «Берегиня».  На закінчення старшокласники продемонстрували вальс післявоєнних років, навіявши дух Перемоги. 

    Нерозривною ниточкою між дошкільним і загальноосвітнім закладами пройшла тема вечорниць, але уже зі старшокласниками та педагогічним колективом школи, з використанням музейних експонатів. 

    Національно-патріотичне виховання, нерозривний виховний зв‘зок між дошкільним і загальноосвітнім структурним підрозділом  , талановиті діти  і їх наставники, мудрий керівник… – і ще безліч вражень від семінару висловлювали учасники і гості.  

    Музей у Миляцькому навчально-виховному комплексі – це не просто зібрання матеріалів, мертва виставка фотографій і документів, це жива, дієва сила, яка здатна дати знання , виховати справжнього  патріота своєї Батьківщини. 
Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 692 | Додав: walkman_12345 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0