Головна » 2015 » Травень » 27 » Нарада-семінар
11:14
Нарада-семінар

25 травня в Дубровицькому РМК відбулася нарада-семінар завідувачів ДНЗ, заступників директора НВК з навчально-виховної роботи (дошкільна освіта).

Присутні педагоги з 31 навчального закладу, головний спеціаліст відділу освіти Легка Л.В., методист райметодкабінету Катрук О.С. привітали дипломанта обласного етапу ХІІ ярмарку-конкурсу педагогічної творчості, вихователя Дубровицького ДНЗ№1 Корчемлюк Л.І., побажали подальших творчих злетів у професійній діяльності. Упродовж наради розглянуто питання: про виконання Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах району (по результатах тематичної перевірки), про проведення Тижня безпеки дитини в ДНЗ, про підсумки атестації педагогічних кадрів у 2014-2015 навчальному році, про проведення обліку дітей дошкільного віку у 2015 році. Головний спеціаліст відділу освіти Легка Л.В. довела до відома завідувачів ДНЗ нові законодавчі та нормативно-правові документи, що регламентують діяльність закладів освіти.

         Робота наради–семінару продовжилася практичним блоком, упродовж якого завідувачі ДНЗ, заступники директора НВК з навчально-виховної роботи (дошкільна освіта) мали змогу познайомитися з досвідом роботи педагогічного колективу Дубровицького ДНЗ №4 «Малятко»(завідувач Пігаль Т.І.) щодо організації моніторингу динаміки досягнень дітей дошкільного віку, реалізації завдань Базового компонента дошкільної освіти,  Державного стандарту дошкільної освіти України. Скибан А.Г., вихователь-методист Дубровицького ДНЗ№4, продемонструвала роботу з вихованцями старшої групи (відеозаписи) під час моніторингових  досліджень знань, умінь та навичок з розвитку мовлення дітей (освітня лінія «Мовлення дитини»).

         Методист КУ Дубровицької районної ради «Дубровицький районний методичний кабінет» звернула увагу керівників ДНЗ на проблему трудового виховання дошкільників, зазначивши, що формування предметно-практичної компетенції в дошкільному віці – один з важливих аспектів освітньої роботи в дошкільних закладах, що потребує особливої уваги з боку дорослих.

         Годунко Т.С., завідувач Людинського ДНЗ «Берізка» познайомила присутніх з досвідом роботи закладу в цьому напрямі, особливостями організації трудового виховання в ДНЗ сільської місцевості, приділивши особливу у вагу питанням контролю та керівництва освітньої роботи щодо вирішення завдань трудового виховання.

         Присутні переглянули відеозаписи занять із вихованцями Людинського ДНЗ, які підготували та провели педагоги закладу: Віднічук Л.І., вихователь середньої групи з теми «Таємниці  малої насінини», Хомич О.М.,Мисько А.М., вихователі старшої групи з теми «Вклоняємось захисникам Вітчизни». Малюки з великою відповідальністю готували посилку землякам, які захищають українську землю в зоні АТО: пекли печиво, плели символи-обереги та створювали панно «Куточок нашої Батьківщини». Трудолюбивими патріотами зростають вихованці Людинської «Берізки»!

Всі присутні подякували колективам Дубровицького ДНЗ№4 та Людинського ДНЗ за проведену роботу, побажали подальших успіхів у своєчасному становленні і повноцінному розвитку вихованців-дошкільників з раннього дитинства.

 

Методист РМК О.Катрук

 

Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 641 | Додав: miko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0