Головна » 2013 » Грудень » 10 » VІІІ районний Форум батьківської громадськості
18:18
VІІІ районний Форум батьківської громадськості


10 грудня 2013 року на базі центру позашкільної освіти проведено УІІІ Форум батьківської громадськості «Підвищення ролі батьківської  громадськості у створенні ефективного виховного простору». Форум відкрила Рабешко Г.З., головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. Вона привітала учасників зібрання і відмітила, що повний зал яскраво свідчить про те, що нам небайдужа доля підростаючого покоління. Освітньо-виховні завдання, які стоять перед школою, не можна успішно реалізувати без активної допомоги сім»ї. Обов»язок батьків – виховувати дітей, готувати їх до майбутнього життя, ростити гідними громадянами – закріплений у Конституції.
Справді, проблема сімейного виховання складна, є чимало проблем, тому й не дивно, що піднімаємо її не вперше.
Привітала учасників батьківського Форуму Гребень О.С. – заступник голови райдержадміністрації.  Начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Стасюк Н.І. зазначила, що  виховання дітей у сім’ї не особиста справа батька й матері, а справа  великої державної ваги, тому що наші діти – майбутнє нашої держави. Вона наголосила на тому, що на рівні  держави прийнята Національної стратегії розвитку освіти України до 2021 року, ряд соціальних ініціатив Президента України в галузі освіти. Перед освітою поставлено питання створити умови для творчого, інтелектуального,  духовного та фізичного розвитку дітей, охопити різними формами позашкільної освіти. Позиція  управління  освіти така: у кожній школі повинна бути власна концепція роботи з батьками. Кожна родина має чим гордитись, підтримувати традиції прадідів і продовжувати їх у своїх майбутніх нащадках. Тому Ніна Іванівна закликала батьківські комітети до співпраці по створенню та  реалізації спільних проектів, таких, наприклад як «Тато, мама, я – спортивна сім»я»,  «Таланти багатодітної родини», «Найкраща творча сім»я», «Історія мого родоводу»  тощо.
          Актуальні сьогодні проблеми профілактики правопорушень серед учнівської молоді, правової освіти та виховання у навчальних закладах, шляхи підвищення ефективності і результативності правопросвітницької  роботи. 
           На сьогодні управлінням освіти розроблено план спільних дій з питань організації просвітницької роботи щодо попередження правопорушень, злочинності, дитячої безпритульності та бездоглядності в дитячому та молодіжному середовищі, формування правової культури, здорового способу життя, моральних, духовних цінностей та забезпечення соціально-правового захисту неповнолітніх району на 2014-2015 роки та схему взаємоінформування зацікавлених організацій і відділів з питань попередження бездоглядності та правопорушень серед учнівської молоді на районному рівні,
         Ніна Іванівна висловила сподівання, що батьківські комітети зможуть допомогти у проведенні вечірніх рейдів стосовно перебування дітей у пізній вечірній час, проаналізують, що у нас відбувається на молодіжних дискотеках, якою є мораль наших дітей і що ми можемо зробити.  Адже вибір способу поведінки у молодої людини існував завжди, але сьогодні в умовах поширення бездоглядності та безпритульності, пов’язаних із  соціальним сирітством, кризою сімейних взаємин, збільшенням числа неблагополучних сімей, послабленням виховної функції сім’ї, вільної пропаганди алкоголю, тютюну, поширення ВІЛ/СНІД та наркоманії зробити його не просто. Ми повинні  допомогти  зробити його правильним. Ніна Іванівна закликала всіх до співпраці!
Особливо зацікавили зал виступи Сидоренко З.С. – голови Дубровицького районного суду та Соловей І.Т. – заступника прокурора Дубровицького району. Питання стану злочинності та правопорушень серед неповнолітніх у районі проаналізував оперуповноважений відділення кримінальної міліції у справах дітей Салівонов В.А.  Не менш жвавий інтерес викликали виступи  Волошиної О.В. – голови районної батьківської ради та Семенюка М.І. – директора центру позашкільної освіти.
Привітали учасників Форуму переможці районного конкурсу «Юна зірка» та районна рада старшокласників «Лідер».
Учасники Форуму обрали новий склад районного батьківського активу та районну батьківську раду. Начальник управління освіти, молоді та спорту Стасюк Н.І. щиро подякували за  результативну роботу голові районної батьківської ради Волошиній О.В. та вручила подяку управління освіти за активну участь у роботі районної батьківської ради, за ініціативність, співпрацю, виховання підростаючого покоління. Новим головою районної батьківської ради обрано Родзін Ірину Миколаївну – голову батьківського комітету Колківського НВК.
Учасники Форуму за результатами роботи прийняли резолюцію.
   


Резолюція  УІІІ районного батьківського форуму 
«Підвищення ролі батьківської  громадськості у створенні ефективного виховного простору»

Ми, учасники районного батьківського форуму, обговоривши питання удосконалення роботи з підвищення ролі батьківської  громадськості у створенні ефективного виховного простору дітей, 

В И Р І Ш И Л И:

1.Управлінню освіти, молоді та спорту райдержадміністрації:
1.1. Затвердити новий склад активу районної батьківської громадськості та склад районної батьківської ради.
1.2.З метою консолідації зусиль всіх суміжних служб затвердити план спільних дій  щодо цілеспрямованої роботи із організації просвітницької роботи щодо попередження правопорушень, злочинності, дитячої безпритульності та бездоглядності в дитячому та молодіжному середовищі, формування правової культури, здорового способу життя, моральних, духовних цінностей та забезпечення соціально-правового захисту неповнолітніх  закладів освіти району.
                                                                          До 01.01.2014
1.3.Вивчити питання щодо створення районного батьківського клубу.
                                                                         До 01.02.2014
1.4.Продовжити роботу щодо проведення школи навчання  районного батьківського активу.
                                                                         Постійно
1.5.Районній психологічній службі започаткувати серію просвітницьких заходів для батьків «Уроки довіри».
                                                                        Починаючи з 01.01.2014
2. Районній батьківській раді, головам батьківських комітетів:
2.1.Щорічно організовувати  шкільні  форуми батьківської громадськості за підсумками роботи органів  державно-громадського управління.
2.2. Укладати  плани спільних дій на кожний навчальний рік.
                                                                                       Щорічно до серпня місяця
2.3. Подавати пропозиції до плану роботи районної батьківської ради та чергового форуму батьківської громадськості.
                                                                                 До 25 травня щорічно
2.4. Продовжити контроль батьківських комітетів навчальних закладів за виконанням відповідних рішень органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо визначення місць, вільних від продажу алкогольних та тютюнових виробів, дотримання заборони продажу будь-яких видів алкогольних напоїв, тютюну дітям та підліткам, куріння дітей та дорослих на території навчальних закладів.
                                                                                    Постійно
2.5.Підготувати комплекс практичних заходів щодо залучення батьків до процесу формування духовних цінностей дітей, збереження та відновлення традиційних сімейних цінностей.
                                                                                   До 01.02.2014

2.6. Сприяти залученню батьків, представників різних професій до проведення просвітницької роботи з учнями, консультативної роботи з батьками та педагогами.
                                                                                    Постійно
2.7.Залучати батьківську громадськість до участі у проведенні спільних свят, змагань, конкурсів, акцій. Залучати голів батьківських рад та лідерів учнівського самоврядування  до роботи журі та конкурсних комісій.
                                                                                    Постійно
2.8.Підтримати ініціативу районної ради старшокласників щодо реалізації учнівських  проектів.

2.9. Налагодити тісну співпрацю із учнівським самоврядуванням навчального закладу та районною радою старшокласників.
                                                                                    До 01.02.2014
        3. Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів району:
3.1.Забезпечити в закладах освіти комфортні умови для навчання та виховання, збереження та зміцнення здоров»я всіх учасників навчально-виховного процесу, організації змістовного дозвілля, розвитку творчих здібностей та інтересів дітей і підлітків.
                                                                                  Постійно
3.2.На сайтах  навчальних закладів висвітлювати інформацію про спільну  роботу  батьківських комітетів, педагогічного та учнівських колективів, органів місцевого самоврядування з питань формування моральних та духовних цінностей, попередження негативних проявів в учнівському середовищі.
                                                                                 Постійно
3.3.Продовжити роботу над реалізацією виховних проектів «Пісні, легенди, звичаї мого краю»,  «Пам’ять про Велику Вітчизняну війну в літописі мого села», «Створення музею школи», «Створення книги пам»яті».
                                                                               Упродовж 2014 року
3.4.Сприяти впровадженню  в навчальних закладах програм підготовки молоді до створення сім’ї  як осередку взаємин, які ґрунтуються на засадах  етичних норм і моральних цінностей, формування  відповідального батьківства.
                                                                                          Постійно

10 грудня 2013 року                                                                        м.Дубровиця




Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 804 | Додав: walkman_12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0