Головна » 2013 » Червень » 10 » Засідання колегії управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації
10:41
Засідання колегії управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації
03.06.2013р. відбулося засідання колегії управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації.
Голова колегії: Н.І.Стасюк

Секретар : М.І. Ящук
Присутні:
члени колегії
Запрошені:
методисти, директори загальноосвітніх шкіл та навчально-виховних комплексів   
 
На порядку денному були розглянуті наступні питання:

1.  Про підсумки атестаційної експертизи Заслуцької ЗОШ І-ІІ ступенів.   Доповідала Рабешко Г.З.
2.  Про стан виконання рішень атестаційної експертизи дирекціями Селецької ЗОШ І-ІІІ ступенів та ДЮСШ.
Доповідала Рабешко Г.З.
3.  Про виконання рішень  колегії відділу освіти від 26.02.2013 року.
Доповідала Стасюк Н.І.
4.  Про стан роботи управління освіти, молоді та спорту, навчальних закладів району зі зверненнями громадян у період з січня по травень 2013 року.
Доповідала Стасюк Н.І.
   Також виступили:
Рожко С.М., директор Заслуцької ЗОШ І-ІІ ступенів, який спинився на аналізі роботи навчального закладу в світлі висновків та пропозицій атестаційної експертизи, продемонстрував відеофільм про роботу начального закладу.
Стасюк Н.І., начальник управління освіти, молоді та спорту Дубровицької РДА, яка внесла пропозицію вивчити питання про відкриття в навчальних закладах району, де наявна відповідна база та контингент учнів, більшої кількості секцій від дитячо-юнацької спортивної школи.
Тилевний І.М., директор Селецького НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», який відповів на окремі зауваження щодо діяльності закладу, запропонував у відповідь на критику того, що Селецький НВК не буре участі у грі «Котигорошко», проводити цю гру у вересні, коли тепліше, бо середина жовтня – це відносно холодна й часто дощова пора.
Виступаючий відзначив об’єктивність висновків управління освіти, молоді та спорту за результатами виконання навчальним закладом пропозицій атестаційної експертизи.
Климчук С.Т., заступник начальника управлінні освіти, молоді та спорту, який зауважив, що не можна проводити гру «Котигорошко» у вересні, бо це реабілітаційний період, під час якого заборонено приймати від учнів будь-які нормативи, а в процесі гри такі нормативи ними здаються. Вересень – це місяць адаптації дитини до навчання, і заходи змагального характеру проводити ми не маємо права.
Стасько С.М., директор Дубровицької ДЮСШ. Виступаючий проаналізував роботу ДЮСШ, розповів про відкриття нових секцій з боксу, готується база для відкриття з 01.09.2013 року секції з важкої атлетики. Матеріали про досягнення юних боксерів публікувалися у районній газеті «Дубровицький вісник». Ми маємо 4 медалі обласного рівня: 2 золоті, по одній за друге та третє місця.
Якщо буде фінансування, ми готові до відкриття додаткових секцій у навчальних закладах району.
Рабешко Г.З., головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту Дубровицької РДА, зауважила, що значна частина питань, які були порушені на попередній колегії, стосувалася гурткової роботи. Ці питання мають бути на контролі в кожного керівника навчального закладу. За результатами контролю повинен слідувати діловий аналіз.
З нового навчального року буде оптимізовано роботу гуртків. Вся гурткова робота проходитиме на базі ЦПО. Якщо гуртки від ЦПО діятимуть на базі школи, то контроль за ними має здійснювати керівництво відповідного навчального закладу.
Слід звернути увагу на охоплення гуртковою роботою дітей проблемних категорій.
Виступаюча внесла пропозицію провести анкетування учнів на предмет виконання програми «Стоп насильству!».
Пінчук Б.В., директор Осівського НВК, відповів на критику у зв’язку з неподанням інформації про хід виконання рішення колегії в частині, що стосується обліку гурткової роботи в Осівському НВК, зауваживши, що всі вимоги навчальним закладом виконані. Більше випадків неінформування про ті чи інші питання з боку НВК не буде.
Категорія: Освітні новини району | Переглядів: 723 | Додав: Dan_Bo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0