Головна » 2013 » Липень » 26 » Зміни до положення про дитячо-юнацьку спортивну школу внесено у Кабміні
09:13
Зміни до положення про дитячо-юнацьку спортивну школу внесено у Кабміні

24 липня 2013 року Уряд вніс зміни до Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу, які сприятимуть удосконаленню діяльності цих закладів фізичної культури і спорту.

Проект акта розроблений з метою приведення Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу у відповідність до діючих нормативно-правових актів та задля удосконалення Положення шляхом внесення змін до порядку щодо відкриття (закриття) відділень з видів спорту і комплектації таких відділень та навчальних груп; одержання спортивною школою відповідної категорії; вимог до учасників навчально-тренувальної і спортивної роботи; вимог до освітньо-кваліфікаційного рівня тренерсько-викладацького та управлінського складу спортивних шкіл тощо.

Прийняття запропонованого нормативно-правового акта не потребує додаткових бюджетних видатків. Документ погоджений Мінфіном, Мінсоцполітики і МОН без зауважень.

Мінекономрозвитку надано зауваження щодо атестації цих закладів фізичної культури і спорту, які не враховані, оскільки зауваження Мінекономрозвитку стосуються атестації позашкільних навчальних закладів, а відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2013 № 318 "Про внесення змін до Регламенту Кабінету Міністрів України” зауваження до проекту акта Кабінету Міністрів подаються розробникові заінтересованим органом виключно з тих питань, що належать до його компетенції та не можуть стосуватися компетенції інших центральних органів виконавчої влади.

Згідно Закону України "Про позашкільну освіту” питання державної атестації позашкільних навчальних закладів, зокрема і спортивних шкіл, відноситься до компетенції Міністерства освіти і науки, яке погоджується з пропозицією виключення із діючого положення пункту щодо атестації спортивних шкіл один раз на 10 років.

Міністерством юстиції проект акта погоджений із зауваженнями щодо невідповідності проекту акта вимогам нормопроектувальної техніки, які враховано повністю.

За матеріалами Міністерство молоді та спорту України 

Категорія: Для батьків | Переглядів: 763 | Додав: Dan_Bo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
Для батьків [60] Освітні новини району [248]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0